Goodthai, Shanghai – China

Goodthai is a contemporary Thai restaurant located in heart of Shanghai city. The concept for the restaurant depicts the story of a mystical Apsara dancer, a celestial nymph of exceptional beauty, that seduces and charms. She is a supernatural creature, a female spirit of the clouds and waters of Thai Hindu culture. Mystical and allusive, the dancer is often draped in beautiful silk costumes whilst donning the most flamboyant golden headdresses with intricate embellishments reflective of the wealth and prosperity of the Thai empires as she dances in the royal palaces to entertain and seduce the gods and men.
The design of the eatery draws from the silhouettes of the Apsara dance movements, translating this sense of rhythm into a contemporary architectural experience that evokes fluidity and motion whilst celebrating the intrinsic Thai culture and aesthetics with majestic materiality, motifs, and detailing.
Upon arrival, guests are greeted by the warmth glow of the onyx clad façade that glistens like a lantern. Intricate bronze screens that frame the exterior windows are inspired by the ‘Bua’, or commonly known as the lotus flower, an auspicious symbol that is believed to bring good fortune in Thai culture.
The main dining hall of the restaurant is an abstract interpretation of the royal costumes donned by the Apsara dancer. The spherical motifs of the headdress serves as the main inspiration for the sculptured ceiling that appears to curve and weave endlessly above the dining area. The sweeping curvilinear motion of the gold mesh mimics the dynamic hand movements of the dancer as she appears to be gracefully performing above, articulating the silhouettes of her fingers and hand gestures.
The dining area is clad in dark timber finishes, accentuated with tones of navy blue, orange, and gold upholstery inspired by the ‘Pha Nuang’, a pleated silk brocade that is worn by the dancer. A composition of brass furniture and metallic detailing reflect the decorative accessories and gold-colored copper ornaments found on the collars and wrists of the dancer.
Past the dining hall, two brass archways informed by the ornate triangular roof profiles of traditional Thai temples lead guests into the private dining area. The intimate rooms are divided by brass metallic screens with intricate patterns inspired by the metallic threads of Thai silk embroidery. A dark walnut timber palette allows the focus to fall on the bespoke gold mesh chandelier cascading down from the centre of the ceiling.
A row of sweeping vertical brass slats flow outwards from the main dining hall to the outdoor dining area as the overall material palette transition into a lighter tone with sofas of light blue upholstery, rattan chairs and turquoise tiles.

Photo credits: Min Chen Xuan
Design and description: Spacemen

Honjo, Hong Kong – China

Honjo respects Japanese cuisine through showcasing dishes that absorb inspirations from other cultures. Within a contemporary and refined yet welcoming setting, guests will receive an unforgettable dining experience from their first glass of wine to their final dessert or digestif.
Beautifully adorned with artwork, stained glass windows and light fixtures, the interior at Honjo is thoughtfully and intentionally designed.
Classic yet forward-looking, Honjo is a restaurant where guests know they can expect great service, extraordinary food and a memorable experience every single time.

Photo credits: Chester Ong
Design: Charlie & Rose

Honjo
1/F, 77-91 Queen’s Rd W, Sheung Wan, Hong Kong
Phone: +852 2663 3772

Issei, Jakarta – Indonesia

Located in the heart of Jakarta’s Central Business District Issei is a casual Japanese restaurant by day and sake bar by night. The design is inspired by organic pattern of natural landscape. This idea is translated into free flow curvatures that are applied into the geometry of the seatings and hanging screens. The main dining area is characterized by its double height ceiling space filled with large curvy hanging screens. These semi transparent screens are coordinated with the geometry of the seating layout below to give a consistent visual experience.
The dark dominated color palette combined with warm illumination gives an enigmatic yet warm interior atmosphere. Locally dan naturally sourced materials such as dark stained wood, natural stone and gravel are combined to simulate an experience of being outdoor in the nature.
At the back of the main dining area there is smaller, more intimate dining space with direct access to the main bar. This space has different seating arrangement to cater to smaller group patrons who is seeking for more quiet space. Additional mezzanine floor was added in the restaurant to give extra space for a private meeting room. To contrast the dining area, the private room has different wood finish to give a brighter, warmer and cozy ambiance.
Vertical wooden fins are introduced on the facade of this restaurant to reduce sun fenestration from the west. In addition to its function to filter the sunlight the fins also contribute to the aesthetic of the facade. Each of the fins has its particular shape which collectively they construct an undulation form on the facade representing natural form.

Photo credits: William Sutanto
Design: Studio Kota

Issei
Jl. Jenderal Sudirman, RT.7/RW.1, SCBD, Lot 21, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12170, Indonesia
Phone: +62 0878-8621-8888

Hot Walk, Perm – Russia

The cafe is located in a separate building with an area of 570ft2 and offers its visitors fresh and healthy food in boxes at democratic prices.
The concept of oriental street straf offers noodles, cooked in various combinations and special additives, so that every guest can form their own food.
The room is a rectangular shape, with windows, along a long wall. The institution also has an open kitchen, on open fire for 1-2 minutes, in a wok you cook fresh noodles. Cinefa is made in the same form as the kitchen counter. Thus, the kitchen is allocated as an independent element of the interior, supplemented with white ceramics.
The interior is filled with simple and natural materials, such as concrete, wood, ceramics and metal. The main color was not made by traditional red, but slightly pinkish, it allowed to present a slightly different look of the designer. On the window slopes was made the author’s floral painting, retaining and emphasizing the pink shade.

Photo credits: Saranin Artemy
Design: ALLARTSDESIGN

Hot Walk
614039, Ulitsa Gleba Uspenskogo, 5/1, Perm, Perm Krai, Russia, 614039
Phone: +7 342 246-21-21

Moya, Mariano Comense – Italy

Moya is a fashionable restaurant of contemporary Asian cuisine, spread over an articulated area of more than 1000 square meters, divided in two floors.
The design concept is defined by the tremendous impact of the entrance volume, in which a luminous, sinuous and vertical light installation dominates the ample space, developing at maximum height and rising to the upper level.
Distinguished by a back wall, built with emerald green lacquered and backlit glass paneling and decorated by the parametric scan of a dense network of luminous points, the stairwell acts as a spectacular scenographic backdrop, reflecting the design indefinitely, through the dark mirrors that cover the side of the lateral partitions. The final intended effect is a continual expansion of space, which strongly pushes the limits of perception.
In the spacious dining rooms, crystal, wood and bold light strokes are the leading characters of a chromatic tale that plays on essential color contrasts, inspired by natural elements.
The custom-made wall lamps, also in back-painted glass, represent a decorative component with an almost nostalgic, retrofuturistic flavor.
On the ground floor, the ample room that overlooks the private garden through a generous window of 15 meters in length, is rigorously defined by a sequence of dividers composed by strips of glass, illuminated on the bottom border, to progressively develop an aesthetic perspective, generating a diffuse visual effect, with watery tones.
The modular design of the aluminum facade makes use of the horizontal running of tubular lighting elements to highlight the juxtaposition of the large volumes of the pre-existing building.

Photo credits: Andrea Martiradonna
Architects and description: Maurizio Lai Architects

Moya
Via Como, 82, 22066 Mariano Comense, Como, Italy
Phone: 031 447 7064

Mamenori, Lviv – Ukraine

This Japanese restaurant is located in the central part of Lviv. A cozy place a few steps from the noisy Rynok Square, with an atmospheric interior and a spacious terrace. The total restaurant area is 152 square meters. It accommodates 70 guests inside and 54 on the spacious terrace.

Photo credits: Taras Gipp
Photo editing: Marco Beolchi
Architects: Creative Direction

Mamenori
Brativ Rohatyntsiv St, 4, Lviv, Lviv Oblast, Ukraine
Phone: +380 68 800 4848

Misu, Trade Tower, Bangalore – India

Set inside the newest Prestige development in their Al Fresco style dining area, the third Misu is fresh, bright and botanical. With a ‘Mid Summer Nights Dream’ feel, this cozy space is full of cheer and glee. The main wall is long and magical, drawing you in to its every detail. Inspired by Gustav Klimt’s avant- garde and art nouveau works, the enigmatic face of an Asian woman is also set inside a dreamy lush garden where the flowers and leaves take on a mosaic feel. It’s interesting to note that Klimt himself was influenced by Japanese art.

Just like the two outlets before this one, the third Misu also has elements of nature within the design; whether it’s in the imagery, the colours , or the upholstery. The colour blocks of salmon pink meeting the deep blue represents a fiery dusk rose sky meeting the blue waters. The round backlit mirror recalls the sun, perhaps an eclipse. The loosely hung fabric represents the wind and the whole botanical feel with the use of several plants reprints the earth.

Elements from the two outlets before this one are used for brand recall. While some furniture elements and colours are similar , they are used in different ways to impart a slightly different feel. Like all Misu’s, the coziness lends itself to a space that is comfortable and chic for all occasions.

Photo Credits: The Dusky Chic and Meister Meister Photography
Architect: FADD Studio

Misu Trade Tower
Prestige Trade Tower, Misu, The Courtyard, Ground Floor, Palace Rd, High Grounds, Sampangi Rama Nagar, Bengaluru, Karnataka 560001, India
Phone: +91 91488 75228

 

By using this website, you agree to our use of cookies. We use cookies to provide you with a great experience and to help our website run effectively.