WYAH Art & Creative Space, Ubud, Bali – Indonesia

Share

Located in a remote area of Ubud, Bali, the building is surrounded by forest and contoured land.
A rounded polygonal shape made the building blend with the shape of the land and fill a space between the existing trees.
The result of avoiding the existing trees and adapting the contour level creates a unique spatial feeling and a connection between people, space and nature. The flowing line of the contoured terrain is articulated in the roof and railing pattern. It creates a unique dynamic pattern and a functional roof covered with Sirap (ironwood).
The absence of walls in this building leaves many dynamic phenomena of nature perceived by human’s five senses, such as temperature change, wind, humidity, rain smell, natural light and shadow.

Photo credits: Mario Wibowo
Design: PARISAULI ARSITEK STUDIO

WYAH Art & Creative Space
Jl. RSI Markandya II, Keliki, Kecamatan Ubud, Kabupaten Gianyar, Bali 80561, Indonesia
Phone: +62 813-3950-7373


Share
By using this website, you agree to our use of cookies. We use cookies to provide you with a great experience and to help our website run effectively.